Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, після введення нової системи нарахування оплати за воду виникає логічне питання, як уникнути додаткових витрат.

«Наприклад, у Тернополі в міському водоканалі зазначають, що вони відповідають тільки за мережі до входу у будинок, а ось нова схема оплати – це розпорядження уряду. Ось так завернули, але вони реагують на звернення мешканців і активно допомагають людям уникнути додаткових витрат», - розповідає Катерина Котенкова.

Зокрема, каже вона, інженери вже провели початкову аналітику щодо обсягу втрат води в будинках, далі – справа за мешканцям, які разом із ЖЕКами чи керівниками ОСББ повинні дослідити причини виникнення різниці.

Журналістка пояснює, що фахівці з комунальних або приватних організацій мають перевірити мережі, встановити, де течуть труби, і зробити заміри споживання в будинку з 1 до 4 ночі, коли мешканці майже не користуються водою і витоки виявити легко. Якщо ж причини різниці не виявлені, додає вона, то мешканцям доведеться провести збори і самостійно з’ясувати, хто подає занижені показники з квартири чи відмотує лічильники.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Завдяки спільним зусиллям, так впевнені у водоканалі, мешканців і комунальних служб втрати води в трубах будинків значно знизяться і суми оплати за воду можуть зменшитись майже до старих показників», - розповідає Катерина Котенкова.

Тим не менш, міркує журналістка, механізм реалізації не зовсім зрозумілий, адже не всі люди відповідальні, у кожному будинку є такі мешканці, які не ходять на збори і не спілкуються із сусідами, тому з’ясувати це буде важко.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про петицію з вимогою заборонити очне навчання до завершення воєнного стану.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова пояснила, чому економіку потрібно перевести на воєнні рейки.