Про це повідомляє на каналі «Утро Февраля».

За словами політолога, Лукашенко хоче сформувати собі одразу кілька образів: він і захисник Білорусі від зовнішнього ворога, і гарант миру та того, що країна не втягнеться у війну, як цього хоче, за його версією, Захід. Тобто, констатує він, риторика Лукашенка дуже суперечлива, з одного боку, він говорить про мир та неучасть у війні, з іншого - підтримує агресію росії.

«Це типовий стиль Олександра Лукашенка, коли в одному абзаці він може висувати абсолютно протилежні взаємовиключні тези. З погляду аналізу це справді проблема. Бо, що хотів сказати Лукашенко?», - пояснює Валерій Карбалевич.

Посилаючись на соціологічні опитування, він розповідає, що ідею участі Білоруських збройних сил у російсько-українській війні готові підтримати лише близько 10% білорусів, 90% - проти. Експерт наголошує, що це досить рідкісний випадок, коли у білоруському розколеному суспільстві існує консенсус, по цьому питанню збіглися настрої і противників Лукашенка, і його прихильників.

«Бо генетична пам'ять білоруського народу, тема війни, гасло «Тільки б не було війни, все інше переживемо» і все інше – дуже глибоко сидить. І в цьому сенсі білоруське суспільство не схоже на російське, де пропаганда дуже сильно працює. У Білорусі ця пропаганда не працює, не так працює, як вона працює в росії. І відносна більшість населення не підтримує війну росії в Україні», - пояснює Валерій Карбалевич.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, що через появу в України РСЗВ «HIMARS» росіяни мають проблеми з резервами.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович пояснив, на кого розраховано російську пропаганду.