Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

На думку гостя програми, зараз європейці стоять перед колосальною структурною перебудовою економіки, яка відбуватиметься і в енергетиці, і в суміжних галузях.

Зокрема, він зазначає, що ще у березні прогнозував відмову Німеччини від мораторію на використання атомної енергії. Як розповідає економіст, німці вирішили відкласти закриття своїх атомних електростанцій та включили атомну енергетику до структури зеленої енергетики. Він наголошує, що зараз відбувається руйнування моделі, яка була створена 50 років тому, коли розпочалися перші проекти будівництва газопроводів та нафтопроводів Радянського Союзу до Європи.

«Повертаємось у ті 70-ті роки, коли доповідна записка Міністерства закордонних справ лягла на стіл Політбюро ЦК КПРС, в якій було написано, що будівництво газопроводів та нафтопроводів до Німеччини є не економічним, а політичним і стратегічним інтересом Радянського Союзу», - розповідає Олексій Кущ.

Як він пояснює, це ставило Німеччину у залежність від радянських енергоносіїв і, відповідно, у залежність від Радянського Союзу розвиток енергетичного та нафтохімічного секторів німецької економіки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

«Щупальці росії в Європі почали проростати ще в 70-х роках. Німеччина фактично дуже міцно зрослася з російськими економічними та політичними інтересами, саме завдяки цим енергетичним проектам. Нині Німеччину виривають зі сплетіння цих інтересів, і виривають із м'ясом, із кров'ю, із сухожиллями, із судинами. Це все зрослося вже в живому організмі, а зараз відбувається його розрив», - констатує Олексій Кущ.

Як повідомляв Знай.ua, Кабанчук пояснив, які реальні шанси на вторгнення Білорусі.

Також Знай.ua писав про те, що Кабанчук розповів, як спецназ Лукашенко пригнічував протести у Білорусі у 2020 році.