Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«На днях Верховна Рада ухвалила другий законопроєкт стосовно мораторію на стягнення з українців боргів за житлово-комунальні послуги. Прийняти – прийняла, а тепер просто розпочався хаос, адже цей перший законопроєкт, від якого він залежить, ветував президент. Із цим законопроєктом ще нічого не вирішили», - пояснює Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, президент мав претензії до одного пункту закону, але вето накладається на весь законопроєкт. Зокрема, розповідає журналістка, Зеленський заветував проєкт закону через відсутність чіткого механізму застосування встановлених норм критерієм віднесення осіб до переліку суб’єктів, які будуть підпадати під його дію. А це, додає вона, на думку президента, стане просто причиною порушення пропорційності відносин між інтересами кредиторів та споживачів-боржників.

Верховна Рада, додає журналістка, вже врахувала зауваження Володимира Зеленського, законопроєкт знов був направлений на розгляд вето, але на цьому поки процес зупинився.

«При цьому процедура подолання вето набагато складніша, ніж просто взяти і ухвалити законопроєкт. Так, за законодавством, після вето закон можна вважати прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 нардепів від конституційного складу парламенту, тобто, щонайменше 330 голосів, їх буде дуже тяжко набрати. І тільки після цього закон має підписати спікер та передати на підпис президенту», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як СРСР на початку Другої світової війни за допомогою договору про взаємодопомогу розпочав окупацію Балтії.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів про дзеркальний законопроєкт, який надає полякам в Україні такі ж права, які мають українці в Польщі.