Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Тепер малі та середні підприємства зможуть в індивідуальному порядку домовлятися зі співробітниками про систему оплату праці та розмір зарплати, якісь там доплати, премії та робочий час, тривалість щотижневого відпочинку, а також про умови розірванні договору», - розповідає Катерина Котенкова.

Тим не менш, каже вона, юристи звертають увагу на такі моменти. По-перше, пояснює журналістка, норми законопроєкту №5371 діють саме для підприємств із чисельністю працівників більше 250 осіб, для решти ж вони фактично дозволяють погіршувати умови праці на підприємствах.

За її словами, до набрання чинності новим законом будь-які умови трудових договорів, які погіршують становище працівника порівняно з вимогами Трудового кодексу, є недійсними відповідно до статті 9. Новий же закон, зазначає журналістка, пропонує не вважати погіршенням становище працівника, відмінне від умов КЗпП, на підприємствах малого і середнього бізнесу.

«Також фахівців дуже збентежило це формулювання в тексті документа, де зазначено, що рівень зарплати у договорі має визначатися з урахуванням встановленого законом граничного мінімального розміру. Юристи зазначають, що слова «з урахуванням» не дають повної гарантії, що вимоги КЗоТу будуть виконуватися в індивідуальних договорах», - пояснює Катерина Котенкова

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук пояснив, чим відрізняється капіталізм від соціалізму.

Також Знай.ua писав про те, що Качура про законопроєкт щодо прав поляків в Україні.