Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Одна з ключових проблем, що була поставлена ​​перед зеленим курсом, це собівартість та дотаційність. Але з початком пандемії, а потім війни ціни на вуглеводні починають наздоганяти ціни на зелену енергетику», - зазначає Руслан Бізяєв.

Також він додає, що досі точаться суперечки серед профільних експертів щодо корисності та шкідливості зеленої економіки, вона ще не підкріплена економічно та екологічно. Проте, констатує експерт, все одно спочатку має зламатися старий технологічний уклад, а він, як правило, ламається через такі інструменти, як війни та пандемії.

«Наприклад, початок 20 століття, перехід з вугілля на нафту. Весь світ готується до можливої ​​Першої світової війни. І ось у британському адміралтействі триває дискусія, на чому мають ходити кораблі – на вугіллі чи нафті. І багато британських адміралів, які вважалися фахівцями своєї справи, були проти переходу на нафту», - розповідає Руслан Бізяєв.

За словами експерта, остаточний перехід на нафтові котли схвалили після Ютландської битви. Тобто, констатує він, знадобилася ціла світова війна, найстрашніше тоді явище в житті людства, для того, щоб зламати цей консерватизм мислення. Проте, зауважує експерт, зараз економіка вже переживає Велику депресію 2.0.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Просто ми не завжди відчуваємо на собі перипетії цієї Великої депресії. Це не Велика депресія, це закінчення цілої доби, так званої кейнсіанської та неокейнсіанської глобальної моделі економіки», - наголошує Руслан Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що росія як держава не може існувати без агресії.

Також Знай.ua писав про те, що Головін пояснив, чому угода про вивезення зерна вигідна всім, крім України.