За словами священнослужителя, інформацію про Соборування треба брати зі Святого Письма, а не з традиції богослужіння, власних бажань чи вимог.

«Православне догматичне богословське вчення говорить про те, що Таїнства відрізняються від інших богослужбових обрядів тим, що вони мають Боговстановленість», - пояснює Сергій Ющик.

Як він розповідає, згідно зі Старим Завітом, праобраз Соборування – єлей, який використовували, щоб помазувати чи освячувати царів, пророків, але головне – він застосовувався для лікування фізичних хвороб. Зокрема, додає протоієрей, у Новому Завіті зазначено, що апостоли зцілювали багатьох за допомогою цієї олії.

«Потрібно обов'язково розуміти, що, хоча єлей і використовується для помазування, але сам він не освячує і не зцілює. Акцентуємо увагу на тому, що «молитва віри зцілить хворого, і відновить його Господь; і якщо він гріхи вчинив, простяться йому» (Як. 5:15)», - розповідає Сергій Ющик.

Як пояснює священнослужитель, Соборування повинен завершувати канонічний священник, також важливо сама віра того, хто приступає до цього таїнства.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карась заявив, що Кремль використовує війну для знищення пасіонарних громадян.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, як потрібно будувати новий проєкт української держави.