Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами експерта, якщо згадати риторику міністра фінансів Марченка за останні місяці, то він говорив, що, з одного боку, в України катастрофічна ситуація з бюджетом, колосальний дефіцит і потрібно різати витрати, збільшувати податки, а з іншого – проблем із погашенням боргів узагалі немає.

«Кредитори були настільки наполегливими, що боржник не міг відмовитися. Реструктуризація боргів не є якоюсь надприродною подією, як нам намагаються в Україні весь час деякі експерти довести. Мовляв, якщо Україні не сплатить борги, це взагалі закриє нам шлях на зовнішні ринки позик і взагалі зіпсує нам репутацію, тощо», - зазначає Олексій Кущ.

Зокрема, він згадує про методику МВФ, адже є спеціальні методологічні рекомендації Фонду про реструктуризацію боргів, де чітко прописано всю історію питання. Як розповідає економіст, понад 90 країн світу за останні кілька десятків років вдавалися до реструктуризації, було укладено близько 400 таких угод, тобто кожна країна по кілька разів.

«Це абсолютно масове явище, яке застосовувалося дуже часто, особливо в умовах системних криз», - наголошує Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Заєць повідомив, з якими викликами зіткнулася Україна у перші роки незалежності.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, чи справді російські війська створюють ядерну загрозу на ЗАЕС.