Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«За офіційною статистикою, було 508 всеукраїнських тривог, це по всій нашій країні. Якщо вдуматись у цю статистику з погляду того, що таке регіональні тривоги, де сирена звучить практично постійно, цю цифру можна сміливо множити на 5 чи 6», - повідомляє Олександр Вербицький.

Як він зазначає, це вийде в день десь від 4 до 6 тривог на всі населені пункти, які перебувають у зоні ведення бойових дій, це як максимум, і як мінімум усі ті, що на території України. Тобто, констатує гість програми, люди живуть постійно під моральним тиском, але перемога все одно буде за нами.

«Тепер основне питання – чим Україна цікава світові. Ми поставляємо в Азіатсько-Тихоокеанський регіон металургійну продукцію, продукцію гірничо-металургійного комплексу та продукцію сільського господарства, так само, як ми поставляємо наші зернові до Африки, частина продукції сільського господарства йде до Європейського Союзу», - розповідає Олександр Вербицький.

Експерт пояснює, що оцінювати все, що відбувається, потрібно з погляду того, які перспективи сезону, яка кількість посівних площ у нас є чи залишиться на момент переговорів після перемоги, яка кількість у прогнозі буде засіяна, якими культурами. Тобто, констатує він, Україна й надалі буде цікава світовій економіці з точки зору того, що виробляє зараз, а що вироблятиме пізніше – вже друге питання.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, які є ризики для України через ситуацію на ЗАЕС.

Також Знай.ua писав, що Тизенгаузен прокоментував парад знищеної техніки на Хрещатику.