Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає бандурист, часто під час проводів бійців ЗСУ в останню путь люди розгублені, а під час останнього цілування западає страшна тиша. Якщо ще починається надгробне ридання чи істерика, зазначає він, то йде ланцюгова реакція, люди не знають, що із цим робити.

«І в цій ситуації пісня виконує таку певну спрямованість, як опора, і культурна опора, і спрямування емоцій, що це велика жертва на вівтар нашої перемоги і нашої боротьби за цю перемогу, це висока жертва», - пояснює Тарас Компаніченко.

За його словами, люди часто підходять і кажуть, що ніколи не думали, що ці пісні, які вони десь чули чи в книжках читали, будуть про них. Зокрема, зазначає бандурист, це стосується «Заповіту» Тараса Шевченка, який він ввів у традицію співати всім разом для більшого емоційного об’єднання, оскільки всі знають його текст.

«Люди розуміють, що це не просто про Шевченка, це про кожного з нас. Це якраз цей момент, що і поховайте та вставайте, кайдани порвіте і вражою злою кров’ю волю окропіте, а потім незлим тихим словом у сім’ї великій, вольній, новій – це і у сім’ї народів, і у твоїй конкретній, що буде продовження твого роду», - розповідає Тарас Компаніченко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Компаніченко розповів, що війна росії проти України об’єднала людей різних віросповідань та конфесій.

Також Знай.ua писав про те, що Компаніченко розповів, чи можливий культурний, цивілізаційний діалог між українцями і росіянами.