Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Початок 90-х років, кінець 80-х – СРСР розпадався. Край СРСР поклали не стільки Балтійські країни, скільки саме Україна», - зазначила Олена Скоморощенко.

За її словами, на той час вона була аспіранткою Інституту філософії, тому їй довелося осмислювати процеси набуття Україною незалежності та створення різних рухів та настроїв. Як вона зазначила, тоді її шведський друг, який був депутатом, приїхав до України та попросив Олену Скоморощенко відвести його на Майдан, де відбувалася Революція на граніті.

«Коли він там опинився, то він сказав – «Це не революція – це фестиваль». І дійсно: уявіть собі це відчуття величі і прориву в інші світи. Це був неймовірний ентузіазм, бо було зрозуміло, що наше ганебне минуле нашої колоніальності та меншовартості втратило силу», - підкреслила Олена Скоморощенко.

Як зазначила філософиня, та Революція була наповнена передчуттям, що зовсім незабаром Україна буде вільною та незалежною.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але, як сказав наш Пророк (Тарас Шевченко, - Ред.) у своєму Заповіті – «Як Україну злії люди, присплять, лукаві, і в огні, її, окраденую, збудять». Власно це й стало із нами, та цей вогонь ми переживаємо відкладений трохи у часі, бо незалежність дарованою не буває», - розповіла Олена Скоморощенко.

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Шейтельман розповів, як справжній російський опозиціонер має ставитися до питання Криму.

Також Знай.ua повідомляв, що Тарас Компаніченко пояснив, чи є українська музична культура частиною європейскьої музичної традиції.