Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, у 1980-ті роки вийшла ціла низка робіт, зокрема і в Радянському Союзі, в яких стверджувалося, що світові потрібне нове політичне мислення.

«Йшлося про світ без блоків, світ, який свідомо відмовляється від ядерної зброї і входить не просто в розрядку, світ, у якому руйнуються межі протистояння, і світ, у якому взагалі починають утверджуватись людські цінності», - пояснює Андрій Єрмолаєв.

Філософ підкреслює, що ця формула давала новизну не теоретичну, а практичну, тому що з цього підходу випливала ціла низка кроків, на які тоді пішло радянське керівництво, що, до речі, дуже здивувало Захід. За його словами, Горбачов ніс у собі новий світопорядок, який передбачав, по суті, демілітаризацію, загальнолюдські цінності, прийняття Заходу у тому вигляді, у якому він тоді існував, розуміння, що з ним треба не протистояти, а співпрацювати.

«Великою мірою Горбачов став лідером реалізації на той момент, на мій погляд, найбільш прогресивних і передових ідей, пов'язаних зі світом без війни», - наголошує Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зазначає експерт, сам цей напрямок радикально ламав ті рамки та стереотипи, у яких знаходився світ протягом майже понад 4 десятиліть після Другої світової війни.

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній пояснив, що нова тактика настання відрізняється від минулих воєн.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович розповів, якими мають бути реформатори у державі.