Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Я відразу подумав, це ми просимо так зброю далекого радіусу дії, мовляв, це натяк, що нам потрібна зброя далекого радіусу дії. Найзнаменитіша цитата, яка була, що, навіть коли ми виб'ємо всіх із Криму, війна не закінчиться. Все ясно, ми просимо дозволу бити по території російської федерації і просимо зброю, яка туди дістає», - розмірковує Михайло Шейтельман.

І вся стаття, вважає він, це підтверджує, всі висновки з неї йдуть до того, що, мовляв, росія б'є на одну відстань, Україна – на іншу, треба це змінити. Ці прохання, констатує експерт, опубліковані саме перед зустріччю Рамштайна не просто так. До того ж, додає він, стаття – це розрахунок не лише на міністра оборони США, а й на самих людей, на українське та американське суспільство.

«Яке буде ухвалено рішення, поки не знаємо, але, як показує хід війни та хід американської та європейської допомоги, все рухається в один і той же бік – на посилення. Тобто нам дають зброю, яка все потужніша, все швидша і сильніша, і нам дозволяють робити з нею все більше», - каже Михайло Шейтельман.

На його думку, приїзд Блінкена говорить нам про те, що він привіз узгоджене політичне рішення. Рамштайн тим часом, констатує політтехнолог, набув технологічного вигляду, де узгоджується, яка зброя, скільки, кому, коли, яким шляхом піде. І тепер, стверджує він, приїхав Блінкен говорити від імені не лише США, він говорить від імені всього вільного світу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи росія змінюватиме свою тактику на фронті найближчим часом.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський припустив, що міг означати несподіваний візит Блінкена до України.