Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«Спочатку вони говорили, що це був тактичний відступ, аби заманити українські сили в котел. У них це улюблена тема. Частота слова «котел» як «оточення», якщо подивитися, мабуть, зашкалює. Я думаю, що таку кількість не вживають ні в кулінарії, де це може застосовуватися, ні в опаленні, ні в паливно-енергетичному комплексі, скільки тут», - розповідає Олександр Мусієнко.

Водночас він відзначає, що з початку повномасштабної війни Збройні сили України жодного разу не попали в оточення. Маріуполь же, додає експерт, це виняток, місто було в оточенні, всі знають ситуацію, але й так бої тривали надзвичайно довго. Тим не менш, констатує він оточення, котел – це улюблена російська платівка, якій уже навіть ніхто не вірить.

«Не спрацювало, тому що всі бачать, що весь час приходиться відступати російським силам. Де межа тактичного відступу, цього геніального задуму російських офіцерів?», - запитує Олександр Мусієнко.

Згідно же із другою версією, розповідає він, росію в принципі не цікавив Харків, адже головна ціль – захоплення Луганської та Донецької областей. Водночас експерт додає, що тема поразки в Харківській області вже потроху сходить нанівець у російському суспільстві. З іншого боку, додає він, російські пропагандисти вже почали говорити, що і НАТО не таке же слабеньке, і зброя не настільки же погана.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко розповів, хто заплатить за зруйноване житло українців унаслідок війни.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський пояснив, чому Україні не потрібні гарантії безпеки.