Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Перш за все потрібно відзначити, що органи місцевого самоврядування показали надзвичайну стійкість після повномасштабного нападу росії, після 24 лютого. Саме вони взяли на себе базову ініціативу і відповідальність, а завдяки реформі децентралізації мали на то необхідний ресурс, це важливий аспект», - стверджує Олексій Буряченко.

За його словами, спочатку органи центральної влади були певною мірою паралізовані цієї ситуацією, іноді було надзвичайно важко добитися якихось швидких рішень чи реакцій з місцевого на центральний рівень. Зокрема, зазначає експерт, органи місцевого самоврядування взяли на себе ініціативу: формування тероборони, створення бліндажів, укриттів, закопування бетонних блоків, закупка металоконструкцій, допомога переселенцям із житлом та їжею, а також турбота про незахищені версти населення.

«Вони показали, окрім стійкості в цих напрямках, окрім відповідальності, ще й величезну динаміку, тому що вони стали драйвером того, що місцевий рівень зберігся. Саме вони почали стукати у всі двері міжнародних організацій, посольств, консульств, вони згадали про міста-побратими, міжнародний, муніципальний рівень співробітництва – це все було піднято абсолютно на інший рівень», - констатує Олексій Буряченко.

Отже, підсумовує гість програми, у перший час саме органи місцевого самоврядування стали драйвером гуманітарної допомоги на місцевому рівні. А вже далі, каже він, держава все це синхронізувала, це потрібно було зробити, але місцеве самоврядування свою роль виконало.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай розповів, що будувати державу треба на принципах конкуренції, а не монополії.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина повідомив, що Україна має зробити, щоб не програвати людей.