Про це вона розповіла у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами гості програми, ризик того, що Китай може потрапити під санкції у разі надання прямої чи навіть непрямої економічної чи військової допомоги, існує. І переобрання Сі Цзіньпіна, констатує вона, в жодному разі не вплине на підтримку росії.

«росія і Китай як би взаємодоповнюються один одного. Тобто росія – така велика бензоколонка, сировинний придаток. Якщо раніше росія була сировинним придатком Євросоюзу, то зараз переорієнтується на Схід, Китай та Індію. І росія вигідна Китаю в цьому аспекті, в енергетичному як не те, щоб застава, але страховка енергетичної безпеки», - пояснює Аліна Гриценко.

Як вона зазначає, зараз Китай, як і Індія, активно закуповує дешеві енергоресурси та почувається у цьому плані більш-менш спокійно. Тобто, наголошує експерт, у цьому плані Китай діє раціонально для себе. По-друге, зазначає вона, на їхнє відношення впливає питання безпеки, оскільки є величезний протяжний кордон з росією, на якому потрібно зберігати стабільну ситуацію.

Тому Китаю важливо підтримувати відносини з росією, але це не означає, що Китай готовий надавати якусь допомогу військову, економічну, ту, яка б свідчила, що росія є союзником для Китаю, це не так. росія – молодший партнер, поки вигідно співпрацювати, вони співпрацюватимуть», - наголошує Аліна Гриценко.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, скільки дронів-камікадзе сьогодні збивають ЗСУ.

Також Знай.ua писав про те, що Ярославський прокоментував той факт, що Естонія визнала рф державою-спонсором тероризму.