Про це він розповів у програмі «Влада і спорт».

За словами експерта, війна, звісно, вносить свої корективи у всі сфери суспільного життя і на це треба зважати. Тим не менш, констатує він, питання щодо існування українського футболу в цих умовах просте. Принагідно історик зазначає, що досвід усіх воєн і 20, і 21 століття говорить про те, що закривати футбол не потрібно.

«Величезна психологічна травма в людей, величезна напруга у суспільстві, яка може вибухнути соціальними катаклізмами. Народ має бачити те, що дає віддушину, психологічно розслабляє, а футбол – це один із способів. Питання, чи потрібен він, чи ні, просто абсурдне», - пояснює Павло Гай-Нижник.

Отже, підсумовує він, футбол сьогодні нам потрібен, але потрібно робити поправки на безпеку. У цьому контексті, додає гість програми, розглядалося також питання психологічної реабілітації, психологічної розминки футболістів, вирішувалося, можна проводити матчі закордоном чи ні.

«Але, попри все, футбол має бути не лише з точки зору збереження професійних і ігрових навичок футболістів, і молодих, і старших, а з точки зору потреби психологічного тонусу самої держави і людей», - підкреслює Павло Гай-Нижник.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гай-Нижник розповів, чи важлива присутність глядачів під час футбольних матчів.

Також Знай.ua писав про те, що Мосін розповів, як скаути шукають талановитих футболістів для провідних клубів.