Про це він розповів у своєму блозі.

«Їм ще дуже довго платити нам репарації. У якій формі вони будуть – це може бути питанням для обговорення. Але, звичайно, росія має не лише на полі бою зазнати поразки, але й і відшкодувати всі збитки. Не все можна відшкодувати, життя близьких та рідних, тим не менш, відбудувати або репарації заплатити за те, що вони зруйнували – так», - констатує Максим Ялі.

За його словами, війна – це завжди криза, і з неї ми вийдемо набагато сильнішими, а тоді отримаємо плоди своєї перемоги. Водночас політолог зауважує, що перемога – це лише початок, оскільки далі Україні потрібно буде відбудовувати Маріуполь, Луганськ, Донецьк, інші міста. Принагідно він нагадує, що ті ж німці після програшу у двох світових війнах живут набагато ліпше, ніж росіяни, які б’ють себе у груди і погрожують повторенням 1941 року.

«Чим відрізняється свідомість раба? Вона сприймає все як данність. Ось вони і утерлися мовчки, проковтнули, коли одна людина нібито колегіально вирішила, що їх розмірене життя вже закінчилося. Особливо це стосувалося мешканців москви, пітеру, а тепер все, не буде ні роботи, ні товарів, ні айфонів, їздити тепер треба буде не на Mercedes, а на якихось китайських. Це найменше. Інших узагалі взяли, послали воювати, а через тиждень повертаються додому уже в чорному пакеті», - пояснює Максим Ялі.

Отже, підсумовує експерт, коли ми переможемо і будемо здатні ставити свої умови, укладемо мирний договір на своїх умовах, росіяни будуть мовчки сплачувати репарації. Так само, додає він, як радянське суспільство навіть не розуміло і не чуло, але сплачувало ленд-ліз Сполученим Штатам майже до руйнації Радянському Союзу, а Німеччина виплачувала їх за дві війни певним країнам аж до недавнього часу. Отже, підсумовує політолог, ділити шкуру недобитого ведмедя тут цілком доречно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, що змусило Європу надавати більше допомоги Україні у війні.

Також Знай.ua писав про те, що Щекун повідомив, у чому мінуси Кримської платформи.