Про це він розповів у своєму блозі.

«Чи потрібно піднімати тарифи і як це побудовано в європейських країнах? По-перше, не піднімати тарифи, а розробити тарифну сітку: чим більше людина споживає тих чи інших видів енергії або комунальних послуг, тим більше вона сплачує. Це головна теза», - пояснює Олег Попенко.

Тому, констатує він, не потрібно сьогодні говорити про збільшення тарифів. Принагідно експерт відзначає, що рішення зробити дві сітки – 1,44 і 1,68 – правильно, оскільки ті люди, які рахують свої кошти, вписуються до 250 кВт.

«Але потрібно зробити так, щоб людина, яка споживає більше 500 кВт і більше 1000 кВт, платила інший тариф. Але це не стосується тих, у кого електропічки, електроопалення, електрокотли, ці люди повинні сплачувати пільговий тариф», - зазначає Олег Попенко.

Якщо ж людина живе у величезному будинку, квартирі в елітному районі, споживає електроенергії на 1000 кВт/год, 2000 кВт/год, то, каже він, і платити вона має не за тарифом 1,68, а по 5 гривень. Саме так, стверджує експерт, побудована система у Франції, Німеччині, Польщі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, як український народ допоміг Рінату Ахметову збагатитися.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні ніхто не виключає вже варіант повного блекауту.