Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«На зустріч G20 навряд чи приїде президент Зеленський. На зустріч G20 точно не приїде президент росії путін. Порядок денний зустрічі G20, наскільки я його бачу, наскільки я його розумію, взагалі не про це. І там немає моментів, які казали би мені, що можливі якісь непублічні домовленості», - зазначає Руслан Бізяєв.

Тим не менш, зауважує він, ця зустріч буде мати ключове значення у трошки іншому аспекті – у тайванському. За словами політолога, на зустрічі відбудуться перемовини між Сі Цзіньпіном і Джо Байденом. Залежно від результатів цих перемовин, додає він, ми будемо розуміти подальший розвиток тайванської кризи і тут рівно 2 варіанти.

«Варіант перший – вони домовляться і протягом найближчих 5 років тайванський кейс так званий буде заморожений. Так, будуть певні військові маневри, гучні заяви, візити, ноти протесту, тощо, але, по суті, не зміниться нічого. Варіант другий – вони не домовляться. Якщо вони не домовляться, то протягом найближчого пів року ми побачимо фактично спробу військового повернення Тайваню до Китаю, - пояснює Руслан Бізяєв.

Якщо це відбудеться, попереджає він, то це стане, мабуть, головним маркером майбутньої світової кризи. Як пояснює політолог, якщо посипиться Китай, то світова економіка – все, кінець. Принагідно експерт відзначає, що ще 2-3 доби тому йому здавалося, що вдасться радше домовитися, але зараз він уже не впевнений.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, що підняття тарифів на електроенергію нічого не змінить.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, де у світі розгориться наступний військовий конфлікт.