Про це він розповів у програмі «Влада і спорт».

Як розповідає гість програми, на першому Чемпіонаті світу з футболу взагалі було 8 команд, а далі потрібно було постійно змінювати систему, долучаючи все більше і більше країн. Протягом останніх же двох десятиліть, зазначає він, FIFA працює за спеціальною програмою розвитку футболу в Азії та Африці, залучаючи постійно більшу кількість різних команд.

«Як на мене, тут більше справедливості, аніж змагання постійно між Європою та Латинською Америкою. Тобто тут є більш глобальна справедливість: спробувати дати пограти на великих чемпіонатах ще, можливо, не таким на цей момент професійним командам. Справедливості тут більше», - підкреслює Олесь Доній.

Водночас ідеолог вважає, що якраз-таки ми не маємо закидати Катару як країні, яка проводила Чемпіонат світу із футболу, але радше х наших національних інтересів і точки зору геополітики, хай там навіть монархія і проблеми з демократією. Зокрема, він нагадує про голосування щодо російських активів на Генеральній Асамблеї ООН.

«Серед усіх арабських країн, серед усіх країн Перської затоки (а до Перської затоки входять не тільки арабські країни, а ще Іран), починаючи від Марокко, Тунісу і далі на схід, лише 2 країни проголосували за Україну. Найбільш заможні, до речі, найменш маленькі. Катар і Кувейт», - констатує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Хом'як розповів, як відрізнити критичне мислення від штампів.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, що вирішили щодо України на Міжнародному економічному форумі у Давосі.