Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

Як пояснює експерт, насправді у держави є проблеми із організацією. Зокрема, він говорить про те, що після здобуття незалежності наші ще радянські великі структури, наприклад, «Антонов» чи «Південмаш», не змогли створити нічого нового. Натомість у СРСР, констатує ідеолог, системність насправді була на вищому рівні, хоч вона була антигуманна та антилюдська.

«Я вже не кажу про менші підприємства. «Більшовик», «Арсенал»… Коли починаєш говорити із державними діячами, кажуть, що нам це не потрібне було, це потрібно було лише Радянському Союзу, що не так. Неспроможність і бажання швидкого незаконного заробітку», - констатує Олесь Доній.

Тобто, пояснює він, чомусь вважається, що Захід вічно буде надавати свою допомогу, а відтак середній капітал нам тут нікому не потрібен. І вплинути якось на це, каже ідеолог, важко, оскільки державні діячі на будь-які пропозиції, наприклад, щодо виробництва дронів, кажуть, що все у процесі.

«У 2015 році я заїжджав у Авіаційний університет, показували, який вони безпілотник робили і ще тоді скаржилися, що держава не хоче замовляти, не хоче фінансувати розвиток. Тобто це не лише за цієї влади, за попередньої була аналогічна ситуація. І це не неврахування ризиків, війна же йшла з 2014 року, це була нестача стратегічного мислення, очевидно, і не лише у вищого керівництва, а і на рівні штабів», - розповідає Олесь Доній.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Якименко пояснив різницю між народом і політичною нацією.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому українці не надто вміють будувати системи.