Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

Як пояснює експерт, ідея концепції «25 сходинок до суспільного щастя» полягає у світоглядній реформації і пропонує 25 пунктів для роботи над собою. Він додає, що деякі речі, прописані у концепції, українці мали завжди, але дечому варто і навчитися.

«Майдани і вулична активність – це те, що в нас було століттями, десятиліттями і роками. Це здатність до боротьби. Це сходинка №2 – «Учись боротися за свої права і свободи». Це те, що у нас і було наявне, і є наявне. Тобто ми здатні до боротьби як українці, як спільнота. І для цього не обов’язковий якийсь спалах, поштовх, в українців просто є готовність до боротьби і внутрішній потяг до умовної справедливості», - пояснює Олесь Доній.

Тим не менш, констатує він, йдеться про одноразовий вибух героїчності, проблеми у нас починаються на другий день, коли Майдан уже закінчився і потрібно будувати якусь систему. А відтак, додає ідеолог, є сходинка №24 – «Вчись системності».

«Найбільша система – це держава, партійне будівництво – це система, громадська організація – система, бізнеси – система, університети – це система. Виявляється, що в побудові систем, можливо, через прокляття тривалої бездержавності, у нас є проблеми. Якщо ми усвідомлюємо проблему, її треба долати і намагатися змінитися», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, як українцям боротися за свою мову в конкурентному світі.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, хто такі агенти і для чого їх вербують.