Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, сьогодні наш світ перебуває у конкурентному просторі, це стосується і економіки, і гуманітарної сфери, і ідей. Сильні же нації, стверджує він, намагаються увібрати в себе більше.

«Розділити (ред. – культурне надбання із рф) – це завдання тих, хто ділить. Наше завдання – не звертати увагу на росію. Яке до нас мають відношення їхні підручники? Ми про них забули», - пояснює Олесь Доній.

На його думку, передусім ми повинні самі для себе вирішити, наприклад, що Гоголь належить саме українській культурі, оскільки народився він тут. Водночас, додає ідеолог, не варто заперечувати й того, що він з українофіла став москвофілом.

«З іншого боку, як писали тогочасні російські публіцисти, він був бомбою повільної дії всередині російської культури, бо він підривав їхні устої фактично антиросійським змістом своїх творів, які, можливо, він сам не усвідомлював», - зазначає Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Олесь Доній презентував книгу «Сковорода і Ми» у столичному музеї І. Кавалерідзе.

Також Знай.ua писав про те, що Доній із друзями здійснили книжковий мега-тур Полтавою.