Про це він розповів у своєму блозі.

Як зауважує експерт, Гоголь – дійсно складний письменник для осмислення, але у нас таких багато і це не страшно. За його словами, це показує, що наша культура дійсно багато на різних діячів і не потрібно їх відкидувати.

«Ми вбираємо тих, хто писав різними мовами, тих, хто усвідомлював себе українцями, незалежно від походження, як Агатангел Кримський тюркського походження, і тих, хто не усвідомлював себе українцями, тих, хто був червоними, як, скажімо, Малевич напів поляк або Хвильовий», - стверджує Олесь Доній.

Принагідно він нагадує, що й багато хто із Розстріляного відродження, яке розстріляли більшовики, спершу підтримували комунізм, але це означає, про цих діячів треба забути. Зокрема, ідеолог у приклад наводить Олександра Довженка, якому довелося писати комуністичну пропаганду, вона є й у його текстах, але ж це геніальні твори.

«Непрості фігури, ми повинні знати, хто писав доноси із наших відомих літераторів, талановитих літераторів, але донощиків, і хто здавав із них своїх друзів. Ми повинні визначатися, чого в них більше, і в кожному конкретному випадку це важкий вибір. Хтось був надміру гнучким під комуністами, але потім, як Олесь Гончар, перший кидав комуністичний квиток на нашу підтримку, чим пройшов і реабілітацію у моїх очах», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів про 24-у сходинку до суспільного щастя.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, як нам ділити із росією спільних культурних діячів.