Про це він розповів у програмі «Розвилка».

На думку експерта, Україні вже сьогодні пора задумуватися і готуватися до переходу на новий технологічний уклад. Як він зазначає, багатьом може здатися, що ця тема не актуальна і про неї можна взагалі не розмовляти, на порядку денному – питання війни і миру. Із тим, стверджує політолог, можна погодитися, оскільки питання війни і миру – це те, що безпосередньо впливає на життя кожного із нас, а, може, і ні, тому що політика– це стратегія, електоральні цикли, зміна епох.

«Якщо ми не підготуємося до цього, якщо ми не зрозуміємо цей виклик, то про жодне майбутнє як самостійного геополітичного гравця, нормальної соціальної сфери, нормальної гуманітарної сфери говорити не буде про що», - пояснює Руслан Бізяєв.

За його словами, у такому разі ми будемо виглядати так, як виглядала Африка наприкінці XVIII століття. До того ж, додає експерт, ми не будемо просто ресурсною базою, тому що сам принцип ресурсної бази зміниться, ми будемо просто жодним чином непотрібні нікому. І це, підкреслює політолог, стосується більшості країн пострадянського простору, які зіткнулися спочатку із демографічною проблемою, соціальною, науковою, політичною.

«Війни – це результат політичних проблем. Проблем, які були закладені у жовтні 1991 року. І вирішувати ці проблеми треба буде швидко, еволюційно і якісно. І готуватися до цього потрібно вже сьогодні. Тому що, як казав неокласик, сьогодні у завтрашній день можуть подивитися не тільки лише всі», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен пояснив, звідки взялася субкультура «ЧВК Редан» та чому вона агресивна.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, як олігархічно-монопольна система заважає масовим інвестиціям в Україну.