Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Домовилися співпрацювати зокрема в оборонній сфері. Це бажання росії якраз, це російський проєкт. Я думаю, що лукашенко, ще коли не доїхав до Китаю, сказав про це, щоби росія не лякалася. Я думаю, він менше зацікавлений у тому, щоби ставати полем бою під час військових дій росії, щоби готувати там якісь снаряди, зброю», - міркує Микола Томенко.

Тобто, пояснює гість програми, лукашенко зацікавлений, щоби все-таки піднімати економіку білорусі. За словами експерта, він не знайшов ніде в китайських повідомленням, що Китай буде інвестувати в оборонку білорусі, натомість знайшов, що це буде автомобілебудування, інвестування у різні торгові проєкти, підтягування освіти, культуру.

Умовно кажучи, каже він, Китай візьме під геополітичний протекторат білорусь, яка, з одного боку, не визнана цивілізованим світом із самопроголошеним президентом лукашенком, з іншого – яка із кожним днем поглинається росією.

«Аргумент на те, що лукашенко пішов проситися під крило Сі Цзіньпіна і Китаю, є те, що йому вже, значить, руки заламали, щоб він почав активніше воювати, а не просто здавати в оренду територію путіну для війни», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко пояснив, чому в Україні відразу не провели префектизацію.

Також Знай.ua писав про те, що Саакян розповів, хто Китаю потрібен більше – білорусь чи росія.