Про це він розповів на каналі «My.ua».

Як розповідає експерт, коли у нього питають, чи можна звести всю концепцію «25 сходинок до суспільного щастя» до чогось одного, то він відповідає, що це саме 25-а сходинка – «Будь щасливим». Тобто, підкреслює ідеолог, головне – це мати настанову на щастя.

«Я себе привчив розглядати будь-яке державне рішення з точки зору, чи воно допомагає мені бути щасливим, чи ні. Не оця абстракція, що для України, для держави. Чи стаєш ти щасливим від цього рішення? А ви відразу по-іншому поставитеся тоді до законів, коли будете саме під таким кутом їх розглядати», - пояснює Олесь Доній.

Водночас він зазначає, що можливі певні розбіжності, наприклад, курець не оцінить закон про заборону куріння у громадських місцях, це обмежує його щастя, а людину, яка не палить, він зробить якраз-таки щасливим. Тобто, констатує експерт, право на щастя має межі і їх потрібно усвідомлювати. А тут, продовжує він, вирішує якраз держава, якій ми делегуємо права.

«Всі ці права проходять через наше самоусвідомлення і нам доведеться ще думати про межі. Право нашого щастя завершується там, де починається право на щастя іншого», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, що мета його концепції – це світоглядна реформація.

Також Знай.ua писав про те, що київські інтелектуали разом із Олесем Донієм відвідали Тернопілля із презентацією концепції «25 сходинок».