Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«За лютий 2023 року Китай випустив додаткових облігацій на суму 800 мільярдів доларів. Ця, на перший погляд, невеличка сума є досить суттєвою заявкою на те, що Китай запрошує всіх інвесторів, які вагаються, чи вкладати гроші в американські боргові зобов’язання, чи не вкладати, або тих, хто незадоволений тим прибутком, який дають ці облігації, вкладати в альтернативні продукти», - розповідає Руслан Бізяєв.

Тобто, констатує він, китайці буквально говорять: «Хлопці, давайте ви не будете вкладати у якісь незрозумілі мильні бульбашки, а будете вкладати у зрозумілий продукт». А цей продукт, пояснює експерт, до речі, посилює юань і у перспективі може стати тією самою тихою гаванню напередодні досить суттєвого світового економічного шторму, суттєвої економічної світової кризи.

«Ми спостерігаємо досить цікавий процес – повзуча дедоларизація. Наразі світова глобальна економіка не може відмовитися від долара. І всі доповіді, всі припущення, всі версії щодо того, що завтра долара не стане як світової резервної валюти, не відповідають дійсності», - стверджує Руслан Бізяєв.

З іншого боку, міркує він, ймовірно, що вже сьогодні йде підготовка альтернативних варіантів, зокрема такого, при якому долар плавно перестає бути світовою резервною валютою і ми приходимо до системи національних валют. Водночас, зазначає політолог, юань у такому разі буде проміжним етапом, це логічно, але це займе не 1-2 роки, а десятиліття.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, хто сьогодні може і має стати лідером грузинського народу.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, коли сальдо піде слідом за стремоусовим.