Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

За словами експерта, для футуристів та авангардистів найважливішою річчю у поезії є фонетика, а зміст багато із них узагалі оминали, акцентуючи виключно на звуковій стихії. На його думку, тексти Шевченка – це буквально переддень цієї ідеї виходу фонетики на перший план і відсунення змісту на другий.

«Футурист Василіск Гнідов колись написав такі рядки: «Коли за гич будин цікавче, Тарас Шевченко будяче скавче». Я знайомий був із ним і запитав, а чого він на Шевченка вийшов, сказав, що футуристи вважали його за свого предтечу, у них предтечою були французькі прокляті поети, це Бодлер, Рембо, а зі слов’янських лише Шевченко був попередником», - розповідає Дмитро Горбачов.

Аби не бути голослівним, мистецтвознавець зазначає, що, зокрема, у Шевченка є так звані передні рими, які пізніше відкрили футуристи, а у нього це було вже дуже розвинуто, ці перегуки на кожному кроці. Наприклад, продовжує він, у Шевченка це «Розітнуть, розі́пнуть, розіпну́ть». Так само, розповідає гість програми, у нього є рими-луни, коли перегукуються початок і кінець слова, наприклад, «камінь» і «амінь», як пізніше у Хлєбникова «гопаком» і «оком».

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чия перемога в Туреччині вигідніша Україні – Ердогана чи Киличдароглу.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, хто такі неоконсерватори.