Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, після Другої світової війни світ достатньо довгий період часу жив без величезних потужний війн і конфліктів. І це, підкреслює він, величезне досягнення світу, що вони змогли створити умови, при яких існування у світі не супроводжувалося нищівними війнами. А поява ядерної зброї, додає експерт, зробила узагалі можливість наступного конфлікту останнім в історії людства.

«Ми побачили розпад Радянського Союзу, і ті всі демократичні процеси, які почалися у країнах колишнього Радянського Союзу, давали певну гарантію того, що світ іде правильною дорогою, і що ми маємо невідворотні процеси. І однозначно найближчими роками не очікувалось створення умов для наступних світових війн», - розповідає Олег Пендзин.

Тим не менш, констатує він, свою роль зіграла відсутність демократичного оновлення влади у російській федерації чи в інших країнах колишнього СРСР, що консервувало проблеми, які існували. Тому, продовжує експерт, ми бачимо серйозне загострення і зовнішніх проблем, і внутрішніх. До речі, додає він, це стосується не тільки пострадянського простору, а взагалі тих великих країн, де механізм демократичного оновлення не зробив демократичні інституції настільки надійними, аби не допустити узурпації влади і появи імперських амбіцій.

«Тому все це і призвело до тих процесів, що сьогодні є у світі. На жаль, так сталося, що Україна опинилася на перетині всіх тих інтересів, і ми сьогодні маємо війну в Україні, яка не спровокована. І однозначно це є величезне горе для України, що цей весь перелам проходить через нашу територію», - пояснює Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, чому швидкий вступ у ЄС не вигідний Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому закон про PEP можуть зрештою відмінити.