Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Насправді більшість моїх проєктів пов’язані з культурою, не з політикою, не з громадською діяльністю, хоча найбільше згадують Студентську революцію на граніті 1990 року. Але я вважаю, що більшість успішних проєктів – у культурі», - зазначає Олесь Доній.

Як розповідає гість програми, на початку 1990-х керівництво компартії і «Народного руху» змовились, щоб вилучити з політики молодих студентських активістів. Тобто, пояснює експерт, вона стали настільки популярними, активними, дієвими та успішними після Студентської революції на граніті, що стали загрозою не лише для комуністичної влади, але і для своїх старших товаришів.

«Відповідно, ухвалили рішення про вилучення нас із політики. Яким чином це робилось? Вони підняли віковий бар’єр спільним рішенням компартії та опозиції з 21 року до 25. І ми, активні студентські ватажки, були відрізані. Ми боролися за українську ідею, а культура – це був інший шлях, та сама боротьба, але іншими засобами», - пояснює Олесь Доній.

І далі, розповідає він, Марек Іващишин у Львові створив «Дзиґу», яка стала трампліном для дуже багатьох проєктів, вона виконала свою функцію, там крутились і «Мертвий півень», і «Піккардійська терція», і «Океан Ельзи», і хто там тільки не виступав. А сам він, зазначає ідеолог, створив «Останню барикаду», а це перші україномовні арт-клуби в Києві, Харкові, це поєднання літератури і музики, різноманітні фестивалі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, чи здатен Китай вирішувати глобальні проблеми на рівні США.

Також Знай.ua писав про те, що Дорошенко розповів про важливість урбаністичної української культури.