Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає гість програми, минулого року у них було недофінансування 26 млн, а водночас треба якось працівникам платити, придбати якесь нове обладнання, і всі зароблені гроші з продажу квитків доводиться витрачати на саме утримання будівлі, на виживання театру. Тобто, констатує він, про жодну самоокупність театру не йдеться.

«Ну, може бути, але треба забрати хор, балет, оркестр, залишити декілька вокалістів, включити касету. Це ж нереально, розумієте, утримати повністю, зробити якісне шоу, і щоб був повний фул в оркестровій ямі, хор, а деколи на сцені по 120 людей. Давайте порахуємо навіть мінімалку, і ви зрозумієте, і той дохід залу, який є, а ми ж ціни не підняли, особливо в період війни. Це складно, тобто економіка проти», - пояснює Богдан Струтинський.

За його словами, щоб театр міг окупитися, має бути повний зал і квитки ціною у 2 тисячі гривень. Зараз же, зазначає керівник, держава дає субвенцію, тобто доплачує українському глядачу за те, що ціна квитка не така висока, він вартує 500 гривень, а 1,5 тисяч заплатила держава. Загалом же, міркує він, якщо брати якийсь комерційний невеликий проєкт, звичайно, він може бути самоокупним, тому що може зібрати так само великий зал, а витратність його не висока.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Третяк розповіла, як вона відмовила російському олігарху Фрідману.

Також Знай.ua писав про те, що Маслобойщиков розповів про свій фільм про окупацію Херсонщини.