Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, праворадикальні тенденції почалися не вчора, не позавчора і не минулого року. Серед перших дзвіночків, розповідає він, – вихід Британії з ЄС, перемога Трампа у США, довге правління Орбана, поступове збільшення присутності «Альтернативи для Німеччини» у Бундестазі тощо.

«Тобто певна фінансова дестабілізація, високий рівень інфляції, міграції. Тут дійсно росія доклала свою руку, особливо це було після 2015 року, коли з Сирії хлинув мільйон мігрантів до тієї ж Німеччини. Ось вам результат, з тих часів почали зростати рейтинги «Альтернативи для Німеччини», - пояснює Максим Ялі.

Як він зазначає, це тренд принаймні останніх 10-15 років, праві популісти набирають сили, бо традиційні соціал-демократичні партії, які і побудували той потужний ЄС, який ми знаємо, не впорались з викликами.

«Частково це і гібридна війна росії проти Європейського Союзу, частково це і об'єктивні причини, тому що зараз ми проходимо новий цивілізаційний цикл, новий уклад формується, і зазвичай будь-яка економічна система переживає серйозну кризу, а це супроводжується безробіттям, інфляцією, що, звичайно, і збільшує підтримку за таких часів тих, хто пропонує все й одразу», - підсумовує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі 10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній прокоментував об’єднання університетів в Україні і розповів, чи дійсно немає альтернативи.

Також Знай.ua писав про те, що Джигун розповів, чи будуть після Саміту миру переговори з росією.