Було б для України вигідніше співпрацювати з Білоруссю і Росією, ніж з європейськими країнами?

На це питання в ефірі програми «Що далі» на каналі «Знай 24» відповідає експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

«Який критерій цієї вигоди? Припустимо, я зараз дістаю з кишені сто гривень, кладу на стіл і кажу: дайте мені, будь ласка, на п'ять хвилин ключі від вашої машини. Тактично це для вас вигідно, але стратегічно я, вибачте, сяду в вашу машину без прав і розколупаю її. Так що потрібно розрізняти тактичну вигоду і стратегічну», - підкреслює гість програми.

З точки зору політики співпраці в економіці та підтягування технологічної бази під більш високі стандарти Росія взагалі не повинна розглядатися як партнер. Досить взяти до уваги, що РФ в найближчі двадцять років не зможе зробити технологічний ривок, якщо тільки не вийде з ізоляції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Інша справа тактика. Якщо зараз на співпрацю з Росією можна заробити гроші без політичних ризиків, то чому б ні? Але стратегічно прив'язувати себе до неї - безумство.

«Але стратегічне планування - це проблема всіх українських урядів, незалежно від того, хто є президентом. В Україні стратегією називається план на п'ять років. Для порівняння, тактичний план Китаю розрахований на десять років, а стратегічний - на п'ятдесят», - зазначає Ігор Тишкевич.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт звернув увагу, що Олексій Навальний вигідний Володимиру Путіну.

Також Тишкевич пояснив соціальну природу контрабанди в Україні.