Політолог-міжнародник Максим Ялі в програмі «Романенко. Беседы» розповів, що українське суспільство все більше йде в сферу послуг.

Він зазначив, що служби доставки активізувалися під час карантину, коли люди сидять по домівках і замовляють товари.

«Найбільшу кількість робочих місць створюють служби доставки, де не потрібні знання, де потрібні ніжки добігти вчасно і заробити грошей», - констатує експерт.

На його думку, люди, які зараз здобувають освіту у ВНЗ в онлайн-режимі, не зацікавлені в навчанні, тому що у викладачів немає мотивації.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«Ось вони будуть як раз в кращому випадку Glovo. Потім і ця функція автоматизується. Це покоління залишиться в абсолютній більшості не при справах», - сказав Ялі.

Політолог додав, що в Україні немає роботи, тому суспільство все більше йде в сферу послуг.

«У нас йдуть заводи на розпил. Ми переходимо також в суспільство сфери послуг. У Сполучених Штатах там вже більше 70% працюють. І там це велика проблема. Там інші мотиви: транснаціональні корпорації, заводи, виробництва виносили в південно-східну Азію, Мексику... А люди, які не перекваліфіковуються, залишаються не при справах», - розповів він.

Експерт прогнозує, що споживання інформації високої якості також буде доступно все меншій кількості людей.

«Суспільство буде не здатне вижити. Таке як українське суспільство... Ми відзначаємо деградацію всіх сфер. І чим більше деградація освіти в тому числі – тим менше буде талановитих людей, тим менше буде людей, у яких мотивація буде розвиватися, і врешті-решт суспільство вимре», - підсумував Ялі.

Нагадаємо, Ялі розповів, що логічне мислення йде у вчорашній день.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Ламза розповів про відсутність державної допомоги в питанні зміни мови навчання.