Журналістка та перекладачка Ірина Славінська, продюсерка «Радіо Культура» в ефірі програми «Таран VLOG» Віктора Тарана розповіла про долю жінок у війську, зокрема під час Другої світової війни, у якій вони брали участь на рівні з чоловіками, проте сприймались зовсім по-іншому.

Вона розповіла, що жінок-льотчиць з боку ворогів називали «нічними відьмами», оскільки вони робили свої нальоти переважно вночі. Втім, вони літали на «кукурузниках», через що, зокрема, був великий рівень смертності. Славінська наголосила, що жодним чином не хоче це романтизувати.

Крім цього, журналістка зазначила, що участь жінок у війні – це, з одного боку дуже яскравий прояв можливостей, в яких жінка може рівно проявити себе у екстремальних ситуаціях з чоловіками.

«З іншого боку, на жаль, досі ця проблема в багатьох військах світу ця проблема не подолана - у війську не існує абсолютно прозорих умов для жінок і чоловіків. Наприклад, в Україні одиниці жінок дослужуються до дійсно високих звань», - каже Славінська.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Вона відмітила, що у нас дуже мало жінок у статусі полковниць, генералок і так далі. Крім цього, якщо говорити про Другу світову, то жінки навіть не одразу статус ветеранів Другої світової війни чи, як раніше це називалось, Великої вітчизняної війни.

«Коли вони повертались з фронту, вони зустрічались радше з дуже великим громадським осудом. Їх засуджували навіть їхні сім’ї за таку «фривольну» поведінку, включно зі звинуваченнями «поїхала на фронт шукати собі чоловіка». І ось ці терміни «воєнно-польова жінка», які часто використовували щодо жінок, які дійсно воювали на фронті – це так само не винятки», - зазначила Славінська.

Нагадаємо, Кривонос заявив, що за 24 роки незалежності в українській армії було вбито касту офіцерів, які спроможні самостійно приймати рішення.

Як повідомляв Знай.ua, Левченко вважає, що результати кримського референдуму сфальсифіковані.