«Один пояс - один шлях» - євро-азійський транспортний коридор, який стосується економічного з'єднання країн, що знаходяться на всьому цьому ланцюжку. Про це розповів китаєзнавець Дмитро Єфремов в програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Зараз стало модно «Один пояс - один шлях» ховати і говорити, що це не вдалий проєкт, що він не відбувся і не є результативним. Насправді, це неправильний підхід до цього проекту. Китайці з самого початку не обмежували його чіткими рамками, термінами, набором умов і набором країн. Вони спеціально робили його більш розмитим для того, щоб кожен, хто хоче приєднатися до цієї ініціативи, знайшов там своє місце», - сказав китаєзнавець.

Єфремов розповів, що з іншого боку, якщо ми подивимося на реальну віддачу цього проєкту, вона досить низька для країн, які до нього приєдналися. Китай поки не виносить в ці країни «поясу і шляху» свої технологічні ланцюжки, що найбільшою мірою цікавить ті країни, які намагаються увійти в цей проєкт.

«Якщо ми зупиняємося на чисто логістичному рівні - так проєкт працює, контейнери з Китаю в Європу переміщаються, але їх обсяг переміщення можна порівняти з двадцятьма контейнеровозами, цей річний обсяг двадцять контейнеровозів перевезуть працюючим коридором, який проходить через Казахстан, Росію, Білорусь до Польщі і далі в Західну Європу», - підкреслив китаєзнавець.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Єфремов сказав, що як запасний варіант цей проєкт діє, він пропонує швидкісну доставку цих вантажів, які переміщуються з Китаю до Європи, і назад. У нього є економічні проблеми, адже віддача від цього коридору мінімальна.

«Проте проєкт «Один пояс - один шлях» працює на субсидії китайської влади. Для Китаю це спосіб домогтися не тільки логістичного ефекту, а й спосіб інтегрувати економіки через торгівлю, а далі через синхронізацію умов перетину кордону, тобто синхронізується митне законодавство, системи платежів, універсалізуються розрахунки, усуваються бар'єри по ліцензуванню, представленню технологічних стандартів та сертифікуванню продуктів», - резюмував китаєзнавець.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, як Сергію Стерненку дали сім років, а вбивцям Гандзюк - шість.

Також раніше, Знай.ua писав, що ми рухаємося до колапсу економічної системи України.