У програмі блогерки Мирослави Бобровської «А як насправді?» юрист та аналітик Андрій Вігірінський торкнувся питання «Північного потоку-2». На його думку, в цій ситуації Європа повела себе прагматично.

Як повідомляє аналітик, Німеччина сьогодні вирішила відмовитися від вугільної та атомної енергетики, водночас можна спостерігати зменшення газових викидів від генерації. «Тому ми планету рятуємо разом з Росією, адже можна так цю ситуацію обіграти», - каже Вігірінський про ситуацію з «Північним потоком-2».

Принагідно він згадує, що всі раділи перемозі Джо Байдена на президентських виборах, мовляв, він демократ і зможе допомогти Україні. Натомість, пояснює юрист, Байден до транзиту ставиться інакше: він не піде на контрпродуктивні дії щодо Німеччини. Отже, Вігірінський робить висновок, що всі в цьому світі діють лише у своїх прагматичних інтересах.

Водночас експерт відзначає зміну риторики української влади. «Арестович сказав, чому ми весь час Європу розцінюємо як вчителів, а ми як учні повинні беззаперечно виконувати все?», - розповідає Вігірінський. Він підкреслює, що Україна справді завжди мала європейські директиви, вимоги у плані енергетики та держуправління за правильні і єдині можливі.

Сам же аналітик дотримується думки, що риторика влади завжди має кілька векторів. Він пояснює, що один вектор спрямований всередину країни, на електорат, який чекає слово сильного керівника, а другий – зовні, він дає розуміння нашого ставлення до тієї чи іншої ситуації.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вігірінський додає, що світ повинен розуміти неспроможність України тягатися з найрозвиненішими країнами – Сполученими Штатами та Китаєм. «Тому робити різкі заяви в бік більш сильних партнерів не зовсім правильний крок», - міркує експерт.

Нагадуємо, Карасьов розповів, що означає запрошення Байденом Путіна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Вігірінський сказав, що Україні пощастило з цінами на експортні товари.

https://www.youtube.com/watch?v=Zw_LDOeecD4&feature=youtu.be