Через нововведення у сфері освіти величезна кількість молодих і талановитих людей втрачає можливість отримати гідну освіту. Про це в програмі Анатолія Макаренка «Діалоги з Макаренком» розповів доктор історичних наук і наук з держуправління, професор, заслужений діяч науки і техніки України, державний радник митної служби 3 рангу Віктор Ченцов.

«Проблема і в іншому, - каже він. – Як таке державне замовлення взагалі для мене незрозуміле. Хто його рахує? Наприклад, хто рахує, скільки держава має платити за фахівців, які будуть працювати в металургійній сфері? У нас є окремі інститути й академії, які майбутніх фахівців у галузі металургії навчають безкоштовно, за рахунок держави. При цьому як таких державних металургійних підприємств у нас не існує. Тобто юридичні особи, і не бідні, отримують безкоштовно від держави фахівців, не вкладаючи нічого взагалі. Але це ж абсолютно неправильно!», - вигукує учений.

Інше питання – декілька указів президентів, які поставили в нерівні умови вишів, каже Ченцов.

«Є виші, де офіційно зарплата професорсько-викладацького складу в два рази більше, ніж у більшості вишів. Як це можна пояснити? Як можна потім говорити про якісь рейтинги вишів, якщо офіційно держава виділяє грошей більше одним і менше іншим?», - розмірковує він.

Нагадаємо, не юридична освіта, а юридична «корочка»: Друзенко оцінив рівень освіти в Україні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Знай.ua писав, що Добра половина цих вишів залишилась би без ліцензій, - Шевченко про перевірку українських ВНЗ.