В ефірі програми «Юристи відповідають» на каналі «А як насправді?» імміграційна юристка компанії «ReLocate» Юлія Голіневич розповіла про отримання посвідки на проживання в Канаді, а також пояснила, чому більше людей вибирають США для імміграції.

«Цікава інформація, дуже мало людей про це знають: у Канади є щорічний план видачі посвідок на проживання. Для порівняння це дуже чітко видно в цьому році», - зазначила Голіневич.

За її словами, у зв'язку з карантином з минулого року не було відбору людей з-за кордону для федеральної програми імміграції – вони не працюють поки що в цьому напрямі, і зараз очікується відновлення цього процесу. При цьому, додала юристка, буквально 7 вересня Канада дозволила в'їзд туристам з інших країн при певних умовах і наявності вакцин.

«Проте Канада починає відкриватися для світу. Канада дуже активно працювала над програмами, які дозволяли отримати посвідку на проживання тим, хто хоче жити в Канаді за робочими візами, студентськими, вони придумували нові можливості студентам отримати ВНЖ. А все, тому що у держави є план, їм потрібно виконати план видачі ВНЖ», - поділилася Голіневич.

З іншого боку, зазначає юристка, імміграційні вимоги Канади щодо досвіду роботи, освіти і рівня знання мови не завжди і не всім можна виконати. Тому, за словами експерта, багатьох людей все ж приваблює США.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Я дуже часто стикаюся в роботі з кейсами, коли у людей немає достатнього рівня мови, освіти. Канаді потрібні люди кваліфіковані, розумні і які вміють розмовляти. Ніхто не буде розбиратися з тим, що ти не вмієш спілкуватися і не можеш елементарно купити продуктів собі в магазині. При цьому США ставиться до цього досить легко», - каже Голіневич.

Раніше Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, як підтвердити досвід роботи для імміграції в Канаду без офіційного працевлаштування

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, чому можна отримати відмову у візі США.