Експерт Українського інституту аналізу і менеджменту політики Владислав Дзівідзінський в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24" розповів, як себе повинні вести політики, які приходять у владу.

"Будь-який політик, який бажає країні добра, повинен ухвалювати непопулярні рішення. Але у нас настільки божевільне політичне життя, воно настільки динамічне, що у нас не існує можливості навіть 5 років стабільно бути у владі. А це означає, що якщо ти хочеш у владі залишитися, а інакше навіщо за неї боротися, тобі доводиться кожен раз розмінюватися мільйон по рублю. Тобі доводиться кожен раз принципові вольові рішення відкладати, пом'якшувати, для того, щоб прийняти ситуативні рішення. Українці і наша країна прагне постійно популістських обіцянок", - сказав Владислав Дзівідзінський.

Він зазначив, що політик не може прийти у владу, не пообіцявши великих зарплат і пенсій, і не згадавши про медиків та вчителів.

"Хоча правильно говорити про розвиток економіки, про міжнародне співробітництво, про зовнішні ринки збуту. Про імпорт. Про, можливо, якийсь хаб технологічний. Про те, що робиться 5 років, потім починає приносити результат. І з результату нарешті ми можемо, отримавши податки і прибуток, пообіцяти гарну зарплату медикам або вчителям. І це найбільша біда України. Ми привчили українців до популізму. Зараз ніхто в Україні не готовий підтримати пропозицію підтягнути пояси, попрацювати, а потім жити краще", - додав Дзівідзінський.

За його словами, тут і зараз великі зарплати не з'являються.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кучеренко пояснив причини зриву підготовки до опалювального сезону.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів про нелогічне рішення Європейського суду з прав людини.