Про це вона розповіла у програмі «АнтиШоу» з Русланом Бізяєвим.

Гостя програми розповідає, що молодь переважно не ознайомлена із трудовим законодавством, а відтак працює «в чорну». А для захисту прав, підкреслює вона, передусім повинне офіційне працевлаштування. «Однозначно вимагати офіційну зарплату. Тому що роботодавець говорить: "Давай я тобі буду платити мінімалку, а інше в конверті". І це такий гачок, на якому працівник тримається. Ні вправо, ні вліво, ні пискнути», - пояснює Землянська.

Окрім цього, додає експерт, начальник починає затримувати працівника, змушувати працювати на вихідних, а за будь-які обурення просто дає мінімальну зарплату і звільняє. Тому вона радить усім працівникам вступати до профспілки підприємства або шукати наставника.

Загалом, каже Землянська, зайнятість молоді в Україні насправді є серйозною проблемою. У приклад вона наводить те, які умови праці пропонують сусідні держави. «Та ж Польща взагалі ввела, що до 26 років з молодих людей не беруть податок на доходи фізосіб», - розповідає експерт. Гостя програми пояснює, що така пільга дозволяє роботодавцю забезпечувати своїх працівників гідною зарплатою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що профспілки стають серйозною соціальною силою.

Також Знай.ua писав про те, що роботодавець тепер не повинен доводити причини звільнення.