Про це він розповів у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика».

«Певну роль зіграли Інтернет-форуми. Інший момент - масова присутність кримчан в антиукраїнських групах, особливо «Вконтакте», в російському сегменті Інтернету. Не в кримських групах, а саме в російських, в яких важко зафіксувати, скільки там знаходиться користувачів. За всіма іншими, навіть згідно соціології, говорити про те, що там домінували російські канали, немає підстав. Тому що за результатами пошуку і популярності першу п'ятірку займали українські канали: 1+1, Інтер, ICTV, ОРТ», - зазначає він.

Те ж саме стосується і популярних груп у Фейсбуці. Там були великі групи, але вони мали характер туристично-інформаційний.

«Там теж проходили обговорення, якісь окремі фрагменти антиукраїнських висловлювань траплялися. Але питання в тому, наскільки це мало характер масового впливу. Я в цьому не впевнений», - каже Демартіно.

Він каже, що 2012 році в містах 50 тисяч + зазначалися зміни ставлення населення з базових для Криму питань: членства в НАТО і Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Особливо в категорії 18+ ми спостерігали позитивні тенденції зміни ставлення до цих проблемних, тригерних для Криму питань. Ситуація змінювалася на краще. Кримчани - це пластилін, з якого можна зліпити ту фігуру, яка необхідна. Вони готові інтегруватися в той простір, де їм буде вигідніше і більш комфортно», - підсумовує він.

Знай.ua повідомляв про те, що Білоус порівняв Крим із «чорним лебедем»: «Всі розуміють, що він повинен бути, але ніхто не знає коли».

Також Знай.ua повідомляв про те, що Ерфан Кудусов нагадав, що Росія не вперше окупувала Крим.