Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Ілія Куса зазначив, що учасники кліматичного саміту у Глазго, а також саміту G20 у Римі обговорювали проблему вакцинної нерівності.

“Найрозвиненіші держави світу – це Західна Європа, Канада, Штати, Японія, ті, які вважаються розвиненими – у них 61% населення отримало як мінімум одну дозу вакцини. У слабких, бідних країнах ця цифра дорівнює 4%”, - сказав Куса.

За його словами, у такій ситуації не можна говорити про жодну рівність, а між державами виникла прірва.

“Виходить, що доступ до вакцин у розвинених державах у 14 разів вищий, ніж у решти. Це те, що всіх дратує. Виходить, що нічого не змінюється. Як була нерівність — тепер вона вакцинна. Раніше була економічна, фінансова, наразі це вакцинна. Пандемія принципово змінила правила гри. Усі як мислили ринковими категоріями, так і мислять”, – додав Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Толкачов розповів про дезінформацію навколо вакцинації.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв сказав, що МВФ вважає, якщо дефіцит бюджету в країні більш ніж 3,5%, то ця економіка не є ефективною.