Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Чим більший зовнішній борг України, тим менше у нас грошей для розвитку. Якщо подивитися на бюджети останніх 10-15 років, то ми практично живемо в одній і тій же ситуації. Це коли абсолютна частина доходу бюджету витрачається за захищеними статтями. Тобто виключно на зарплати та підтримання штанів. Тож на розвиток у нас грошей не лишається. Теоретично, кошти бюджету на розвиток мають витрачатися із спеціального бюджетного фонду, а чи буде він із грошима – не зрозуміло», - розповів Гаврилечко.

Гаврилечко сказав, що в Україні не наповнюється бюджет за рахунок приватизації, тим більше, що вже особливо й продавати нічого. З іншого боку, вважає він, у нас йде низка перманентних криз, і ми з 2008 року нікуди з цієї кризи не вилазимо. Тому, наголосив він, перспектив розвитку в Україні не видно. Бо коли держава нездатна фінансувати проєкти розвитку і не створюється умов для того, щоб це робили приватники, то розвивати нічого не можливо.

«У наших умовах підвищення прожиткового мінімуму – це виключно зміни цифр. Тому що насправді в Україні прожитковий мінімум це всього бюджетна характеристика, яка нічого спільного не має з можливістю прожити на ці кошти. Саме тому у нас чим далі, тим вища смертність. Бо якщо люди економлять на продуктах харчування, одязі та комуналці, то вони швидше вмирають. Тому що економія – це прямий шлях до смерті», - резюмував Гаврилечко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, як зміняться соціальні виплати для українців у грудні.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла про цілі створення Єдиного соціального реєстру.