Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Коли мені запитують: «Чи вірите у щось?», як математик я кажу: «Навіщо вірити, якщо можна знати? А якщо ви не знаєте, тоді не використовуйте цього, розберіться і знайте». Тому, якщо говорити з точки зору точної, з людиною все добре. У мене в книзі є алегорія: Феррарі, яка вся вимазана г*вном. Ти дивишся на неї і кажеш: «Це жах!». Остання думка, що на думку спадає – сісти туди і поїхати. Питання: проблема у машині? Ні, двигун гаразд, всі системи гаразд. Вона просто недієздатна. Можна ще уявити, що у колеса вставили труби, а вихлопну трубу кляпом забили», - каже він.

Психолог зазначає, що у програмі дитячого садка закладено придушення особистості.

«Головне завдання: щоб діти були слухняними. Школа – був мем: «Все чекаю, коли мені знадобляться шкільні знання». Ще в 80-х роках була інформація, що відсотків 80-90 шкільного курсу математики ти не зможеш застосувати ніде й ніколи, навіть якщо захочеш. Тут ключове питання – не «навіщо ми це вивчили?». Найстрашніше питання – «Навіщо нас переконали на це витратити час?», - міркує він і продовжує:

«Виходить, що спочатку ми дитину вчимо ходити і говорити, а потім наполегливо змушуємо мовчати і сидіти. Щось схоже, воно народжується сильним. Я недарма навів приклад Феррарі, найпотужнішу машину. Хтось сказав: судячи зі здобутків людства, ми ще недостатньо поважилися. І ось, щоб його вивести в стан «сів і він сяде», його потрібно було провести через садок, школу, інститут, решту зламавши, тому що зламати цю істоту за рік, два, три неможливо», - підсумовує Сергій Новіков.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін пояснив, чому хороше життя – це не котеджне містечко і п'ятиметровий паркан.

Також Знай.ua повідомляв думку Святослава Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».