Про це вона сказала в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“Наш інтерес був не в тому, щоб заборонити працювати добудованому “Північному потоку-2”. При тому, що “Північний потік-1” уже добудований і працює. Наш інтерес полягав у тому, щоб при всіх потоках ймовірних і можливих через наш газогін відбувалося відповідне транспортування газу”, - сказала Марина Ставнійчук.

Вона зазначила, що у результаті “Газпром” скоротив додаткові обсяги транспортування.

“За те, що вони зобов’язані транспортувати, вони платять. Але жодної перспективи не дають. А наш же інтерес полягав у тому, щоб ми до 2024 року і контрактні умови забезпечували, і понадконтракти мали. Відповідно можливість транспортувати. І мали б перспективу після 2024 року”, - додала Марина Ставнійчук.

За її словами, Україна намагалась довести Європі, що питання “Півничного-потоку-2” суто політичне, тоді як Європа наполягала, що це економіка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Владислав Соболевський пояснив, у чому небезпека Північного потоку-2 для України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Семінський зауважив на непомірно роздутий штат працівників НАК Нафтогаз та газові можливості України.