Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

Як зазначає гість програми, шлях політика насправді не простий. «Не просто стати політиком – це майже так само, як стати художником чи майстром фігурного катання», - підкреслює він. Аби не бути голослівним, Михайло Чаплига розповідає про свою доньку, яка у 16 років раптом вирішила, що хоче бути фігуристкою. Тим не менш, констатує аналітик, фігурним катанням потрібно займатися з 3 років, а не з 16.

Отже, каже експерт, його донька в цьому плані подібна і на українських політиків, і на самих українців. «Не можна стати політиком просто так! Я свій шлях у політику розпочав у 14 років. Вже тоді я протестував проти тата-комсомольця, кричав: «Комуняку - на гілляку!» і ходив з тризубом», - розповідає Михайло Чаплига.

Далі він зізнається, що справді консультує владу в певних питаннях. «Якщо я не зроблю це, розіб'ється машина, і ніде стати президенту. Чи хтось хоче мені запропонувати стати президентом Київської республіки? Тут стоїть дуже складне питання», - міркує він.

Водночас правозахисник зазначає, що працює не лише на владу, але й на опозицію. Але тут, додає Михайло Чаплига, є кілька нюансів: він приєднується до переговорного процесу, але ні з ким не б’ється, дає поради, знає, що і як відбувається, але не використовує почуте ні проти кого, не зливає інформацію.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Загалом же, каже аналітик, перед ним стоїть дилема і її потрібно вирішувати. «Не може газета чи телевізор піти у відпустку. Так само і держава», - підкреслює він.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розкритикував систему вищої освіти в Україні та нагадав про кухарчиних дітей.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига розповів, як працює принцип «Гольфстриму» у політиці.