Про це він сказав у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Ми стартанули з цифрою 112 мільярдів гривень на 2020 рік. Це рік, в який увійшли і реформи, і пандемія одночасно. Зрозуміло, що ніякої мови про підвищення заробітних плат не було. Єдиний механізм і перспектива була – через оптимізацію. І премії, які деяким медичним працівникам виплачували раз на квартал, нараховували саме з рахунок оптимізації», - каже він.

Минулого року з бюджету було виділено 156 мільярдів гривень на охорону здоров’я. Але, за словами експерта, ніхто з 40 мільйонів українців цього не відчув.

«По заробітних платах на вторинному і третинному рівнях ніхто не відчув покращення, і для цього є кілька причин. По-перше, є вихідна і витратна частини бюджету. Він може не виконуватися, але сьогодні бюджет виконаний. Немає очікуваного дефіциту, отих страшилок, вони не виправдались, бо була кон’юнктура, сировина, залізна руда тощо», - міркує він.

Анатолій Якименко стверджує: «Реальною головною структурою в системі охорони здоров’я є Мінфін, а не профільне міністерство. Це якесь дочірнє підприємство до Мінфіну. Якщо мінфін прийме рішення, що треба якось заощадити – сьогодні це реально зробити».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко заявив, що українським міністрам охорони здоров’я бракує людяності.

Також Знай.ua повідомляв, що Анатолій Якименко висловив свою думку про те, яким чином вакцинація впливає на імунітет людського організму.